Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Петър Бояджиев отново прави казанлъшката публика съпричастна с най-актуалните тенденции в изобразителното изкуство

grafikaГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

За четвърта поредна година казанлъшкият график Петър Бояджиев, който живее в Канада,  организира в Казанлък международната изложба-конкурс МИНИ ПРИНТ /Малка графика/. Домакин на това издание отново е Художествена галерия – Казанлък, в чиито зали експозицията ще остане през целия месец юни. Събитието е част от програмата на Фестивала на розата 2016. 

Международно по характер (с участие на графици от 5 континента), твърде мащабно като участие (в тазгодишното издание на МИНИ ПРИНТ участват 85 автори с над 150 графики), авангардно като насока, значимото събитие е очаквано с интерес по много причини, но най-вече затова, че в пълнота отразява състоянието на съвременната световна графика. Подбраните графики са предварително селектирани от международно жури – Рафаел Кенжи от Бразилия, Киничи Маки – Япония и от наша страна съставителя и организатор на конкурса Петър Бояджиев. Петър /Peter Boyadjieff/ е график с богата творческа биография, много международни награди и престижни участия. Негови графики, тези на съпругата му Даниела Зекина, както и на графиците от журито, също могат да се видят в изложбата извън конкурсната програма.

Международната изложба ще бъде открита на 1 юни /сряда/ от 18 часа в залата за временни изложби на Художествена галерия.

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>15°C
Слънчево
Температура: 15°C
Усеща се като: 15°C
Вятър: север
Сила: тих, 0.7 m/s

Времето със sinoptik.bg