Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Доброволци заловиха близо 1 км рибарски мрежи и върнаха във водата стотици ценни риби

koprinkaГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Днес, 1 юни, Районна прокуратура - Казанлък се самосезира по излъчен на 31 май 2016 г. тв репортаж и разпореди проверка за извършване на незаконен улов на риба.  В журналистическо разследване на Нова телевизия на тема „Доброволци на лов за бракониери“  се излагат данни, че в нощта на 30 май доброволци от Централна рибно-опазваща организация са заловили близо 1000 метра незаконни риболовни мрежи в язовир "Копринка" край Казанлък.

Активистите са върнали на свобода стотици ценни риби, попаднали в мрежите в най-критичния момент - преди да хвърлят хайвера си. Районна прокуратура - Казанлък е констатирала, че в репортажа се съдържат данни за извършено от бракониерите, поставили мрежите, престъпление по чл.238 ал.1 от Наказателния кодекс – незаконен улов на риба.

С оглед на това са дадени указания за установяване фактическата обстановка около улова на рибата в язовир „Копринка“ на 30 май и статута на водоема. Ще се уточнява квалификацията на престъпното деяние, ще се проверява дали уловът е извършен в размножителния период на рибата и заловеното количество, показано в репортажа, надвишава нормите за любителски риболов и др.

Разпоредено е да се предприемат действия по установяване на бракониерите, поставили мрежите в язовира. Проверката е възложена на органите на РУ на МВР–Казанлък, които да планират и извършат съвместни действия с подразделението на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури. Срокът за приключване на проверката е 30 дни.

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>19°C
Слънчево
Температура: 19°C
Усеща се като: 19°C
Вятър: север
Сила: безветрие, 0.0 m/s

Времето със sinoptik.bg