Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Банев и Кълвачев – бизнес-кометите, които гаснат

kalvaГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Ако искате да си напазарите ТЕЦ-Казанлък, пригответе около 1,7 млн. лева. Офертата все още е актуална и прокуристът адвокат Митев очаква да му се обадите. Но имайте предвид, че купувате само сградите и земята, тъй като машините отдавна ги няма.

Така залязва бизнес-империята „Банев“, която изгря по време на т.нар. „масова приватизация“ и модата на инвестиционните фондове. Пример за друга бизнес-комета, която блесна ярко /и/ на казанлъшкия небосклон е Стойчо Кълвачев. Всички помним лопатите със златни /бронзирани/ дръжки, с които бе направена официалната първа копка на гражданското летище „Кълвача“. Заявените намерения бяха за строеж на нови писти за чартърни полети, за строеж на четири /или пет/ звездни хотели… Кълвачев пък получи от министерството китап за Инвеститор Категория „А“ и т.н. Но… sic transit gloria mundi …

С днешна дата „Летище Кълвача“ вече се казва Летище „Казанлък“ и негов собственик е софийската компания "Авиотех", която се занимава с продажба и сервиз на ултралеки летателни средства. По неофициална информация летището ще се използва за селскостопанска авиация.

   

lloonnm

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>4°C
Предимно облачно
Температура: 4°C
Усеща се като: 3°C
Вятър: юг
Сила: тих, 1.5 m/s

Времето със sinoptik.bg