Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Извършители на телефонна измама за крупна сума са задържани при операция в Горна Оряховица

belГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

При съвместна полицейска акция в Горна Оряховица с участието на служители на ГДНП и ОДМВР - Стара Загора и Велико Търново са задържани двама рецидивисти. Полицейската операция е проведена на 8 септември под ръководството на сектор ”Престъпления против собствеността и културно-исторически ценности” в ГД „Национална полиция“. 

В хода на акцията са задържани криминално проявените и осъждани И.Д. /37 г./ и  К.Д. – Бардука /49 г./. В рамките на разследването е установено, че двамата са автори на измама за 11 500 лева на територията на Казанлък, извършена по схемата „предоставяне на сума, която да послужи за задържане на извършители на телефонни измами при полицейска операция”. При процесуално-следствените действия в имоти, обитавани от мъжете, са намерени и иззети мобилни телефони, SIM карти, компютърна конфигурация, както и паричната сума.

След изтичане на 24-часовата полицейска мярка, днес, с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Казанлък, на И.Д. и К.Д. са наложена мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Повдигнати са им обвинения.

Полицията предупреждава гражданите, които имат възрастни близки, непрекъснато да им напомнят за опасността да станат жертви; както и основните правила, които трябва да спазват, ако попаднат в подобна ситуация.

 

   Fluida

   Lema BG

lloonnm

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>7°C
Облачно
Температура: 7°C
Усеща се като: 6°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 2.1 m/s

Времето със sinoptik.bg