Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

По-големи правомощия ще имат кметовете, ще ни следят като Биг брадър

bbrГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Кметовете по места ще могат да влизат в ролята на Биг брадър и да ни следят дали сме си платили данъците. Това стана ясно на проведената днес среща на кмета на община Казанлък Галина Стоянова с кметовете на населени места в общината.

Кметовете на кметства и техните служители ще получат достъп до националната информационна система за събиране на данъци и такси още до края на този месец. През февруари те ще преминат обучение от специалисти в Общината и така във всеки момент ще могат да проследяват плащанията и задълженията на жителите по населените места. Кметовете по места ще бъдат упълномощени и да връчват актове на неизрядните платци, което ще ускори процедурата по предаване на длъжниците към частни съдебни изпълнители, ако не реагират на призивите за издължаване и продължително не заплащат задълженията си към кметството.

Новите правомощия се въвеждат с цел да се подобри събираемостта към Общинския бюджет, което ще рефлектира и върху повишаване на бюджетните средства по места, необходими за подобряване на качеството на живот на всички жители на територията на община Казанлък. Това съобщиха за портал «Гласът на България» от общинския пресцентър.

  

 

 

sa

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>12°C
Променлива облачност
Температура: 12°C
Усеща се като: 12°C
Вятър: северозапад
Сила: лек полъх, 2.0 m/s

Времето със sinoptik.bg