Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Третият вариант е – червено вино и свински мръвки у именяците

troГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Утре вечер, на Атанасовден в залата на литературно-художествения музей „Чудомир“ ще се състои казанлъшката премиера на стихосбирката "Опитомяване на камъка“ от Анна Христова. „В една стара приказка деца вървят през гората като от време на време пускат след себе си трохи, за да намерят обратния път.

Птиците обаче кълват трохите и децата не могат да се приберат у дома. Учейки се от горчивия опит, при второто си приключение из тъмните дебри, те бележат пътя си не с трохи, а с бели камъчета. Стиховете на Анна Христова от дебютната ѝ поетична книга „Опитомяване на камъка“ са едновременно и приказни трохи и спасителни камъчета. С трохите тя храни гладните птици на миналото. А камъните ѝ служат като жалони, за да не се изгуби в отсъствията.“ Думи на Нели Лишковска.

Анна Христова е родена в Казанлък. Учи журналистика и завършва Техническия университет в София. Живее и работи в столицата като дизайнер, собственик е на модни ателиета „Анита“. „Опитомяване на камъка“ е дебютната ѝ стихосбирка. Началото на премиерата е в 17:30 часа.

Още едно арт-събитие ни очаква утре вечер – във фоайето на музея-галерия ще изнесат концерт казанлъшката пианистка Надя Цанова и тромпетистът Петър Македонски. В програмата са включени творби на Бетовен, Хиндемит и Алън Визути. Началото на концерта е от 18:00 часа.

Избирайте!

  

 

 

sa

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>13°C
Променлива облачност
Температура: 13°C
Усеща се като: 13°C
Вятър: северозапад
Сила: лек полъх, 2.1 m/s

Времето със sinoptik.bg