Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Кандидат-депутатите на ГЕРБ поздравиха и жените на Горно Изворово за празника им

giГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Среща с жителите на село Ясеново проведоха снощи кандидатите за народни представители от ГЕРБ – Казанлък Борис Кърчев и Йоана Йончева-Фильова. Както и в досегашните, и в следващите си срещи с жителите на община Казанлък, те бяха придружени от  общински съветници на партия ГЕРБ.  Борис Кърчев и Йоана Йончева-Фильова представиха приоритетите, по които активно ще работят като представители на Казанлък в 44-то Народно събрание. Сред тях най-важни за хората в по-малките населени места, като Ясеново, безспорно са грижата за възрастните хора, достъпа до здравеопазване, подвижна аптека, сигурността – подчерта Борис Кърчев. Основен приоритет на нас като кандидати и на партия ГЕРБ е образованието, а лично за мен – преодоляването на демографската криза и завръщането на емигрантите у дома – акцентира Йоана Фильова.

„Вие в Ясеново много добре усещате колко е важно кметът, общинския кмет и правителството да са от една и съща партия,“ подчерта Радиана Стефанова, председател на предизборния щаб на ГЕРБ и зам. председател на Общинския съвет в Казанлък. Тя припомни многобройните промени в общината през двата мандата досега на кмета от ГЕРБ и обратно - застоя, в който изпадна Казанлък по време на управлението на ДПС и БСП. „По време на Орешарски всички европрограми бяха спрени. Сега, знаете,  е спряно и санирането“, даде пример Стефанова. „Промените в Казанлък и общината всички ги виждат, но за тях е необходимо сътрудничество между местната власт и правителството,“ допълни общинският съветник Иван Катанов.

ddНаред с обичайните нужди, каквито имат навсякъде по селата – за асфалт, транспорт, пощальон и пр., ясеновци повдигнаха и политически въпрос пред кандидат-депутатите: „Държа фурната за хляб в Ясеново и всички в селото ме знаят „гербаджията“ – започна въпроса си Здравко Мишев. „Вие искате нашето доверие. И ние ще ви подкрепим. Но кажете, защо Бойко Борисов подаде оставка – нямаше никаква предпоставка за това, нямаше протести, държавата вървеше добре?“

„За съжаление, правителството беше коалиционнно и коалиционните партньори имаха прекалено високи изисквания, а резултатите им в работата не бяха на това високо ниво,“ отговори кандидат-депутатът Борис Кърчев и добави: „Преди два дни, тук на срещата си в Казанлък Бойко Борисов каза: „Изхабихме се да правим компромиси“.  Сега всички ни упрекват – каква е тази здравна реформа, която направихте, какво направихте в образованието, в икономиката… А това бяха ресори на други министри. Затова трябваше да се подаде оставка, за да се тръгне по нов път.“

На последвалия въпрос – а след 26. март как ще управлява ГЕРБ, дали отново няма да се наложи да се прави коалиция, Борис Кърчев отговори: „Когато исканията на коалиционните партньори са разумни,  работа и надграждането, което ние предлагаме за България, реалните решения ще продължат. Но иначе няма друг начин, освен да се правят компромиси. Аз така разсъждавам. Кажете ми, ако не съм прав? За да не се правят компромиси занапред, вие трябва да сте по-активни на 26. март, за да може да получим повече гласове и да не се налага да се прави коалиция“.

След срещата си в Ясеново, Борис Кърчев и Йоана Йончева-Фильова уважиха празника на жените от село Горно Изворово. Те се бяха събрали в края на работната седмица да отбележат заедно Международния ден на жената. С красиво цвете, кандидатът за народен представител Борис Кърчев зарадва всяка една от дамите на празника. А на изпроводяк - похвали реколтата на кавалерите от Горно Изворово – ароматното домашно вино от грозде, малини и черница.

В понеделник кандидатите за народни представители от ГЕРБ – Казанлък ще се срещнат с жителите на Бузовград от 18:00 часа в салона на читалището.

Днес и утре следобед може да ги срещнете и поговорите с тях в парковете Розариума и Тюлбето, където ПП ГЕРБ - Казанлък ще разположи мобилни предизборни офиси.

№11 ПП ГЕРБ
Парламентарни избори 2017

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>32°C
Предимно слънчево
Температура: 32°C
Усеща се като: 32°C
Вятър: изток
Сила: слаб, 4.0 m/s

Времето със sinoptik.bg