Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Разтревожени казанлъчани посочват и няколко къщи в центъра, които може да погребат някого

a1ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Разтревожени граждани на Казанлък споделят основателните си тревоги от рушащите се къщи и здания в централната градска част, които представляват реална опасност за здравето и живота на минувачите. Две очевидно безстопанствени къщурки до Пощата от западната ѝ страна /северно и южно на бул. „23 пех. Шипченски полк“/ очакват спешна реакция от страна на общинските власти, за да не затрупат както крачещите по тротоарите, така и клиентите на двете съседни миниатюрни магазинчета…

a4Още - срещу дом-музея на композитора акад. Петко Стайнов се извисява красива и някога достолепна къща /май и със статут на местен Паметник на културата/, от чиято фасада се къртят големи отломки от мазилка.

Разтревожени от скорошния сериозен инцидент в Сливен, наши читатели сигнализираха за подобна опасност от срутване на бетонната козирка над РСВ-то. Наша проверка установи, че дългата плоча е разцепена надве /тъй като е отливана на две части/, липсват носещи трегери, а част от металните букви на надписа „РЕСТОРАНТ“ са надвиснали над тротоара. Колко здрава и колко опасна е козирката – това могат да кажат само специалисти.

И накрая – поздравления на общинска администрация за ремонта на знаковата еврейска къща на пъпа на града, в която се помещава редакцията на в-к „Искра“! И не забравяйте да ремонтирате и покрива, който създава големи проблеми…

Тъкмо сме в темата – наближава Празникът на розата; по време на празничното шествие централният булевард ще се изпълни с десетки хиляди туристи от цял свят и ние, казанлъчани, ще трябва да се червим заради неугледните фасади на повечето сгради по центъра. Какво може да се направи? ГЕРБ остава на власт и очевидно Програмата за безплатно саниране на сгради ще продължи; това, което може да се използва от нас, е промяната, която позволява да се санират не само многофамилни постройки. Нека Общината подсети собствениците на имоти от двете страни на булеварда и въобще по центъра, да се организират и кандидатстват по този проект. Разбира се, обновяването няма да стане от днес за утре, но в продължение на няколко години може да се работи в тази посока. Общинският съвет пък би могъл да помисли за някакви данъчни облекчения за гражданите, които поддържат в „опрятен“ вид фасадите на своите жилища. Успех!

 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>20°C
Предимно ясно
Температура: 20°C
Усеща се като: 20°C
Вятър: север
Сила: тих, 1.3 m/s

Времето със sinoptik.bg