Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Веси Григорова и Славина Колева ще подсилят отбора ни за турнира

voluГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Славина Колева, състезател на словенския „Калцит“, и Веселина Григорова, която се завърна преди седмици от Румъния, ще подсилят отбора на „Казанлък Волей - Багира“ за националния турнир Купа България, който започва на 1. май в столичната зала „Христо Ботев“.

До оня ден не беше ясно дали тимът на Казанлък изобщо ще участва, заради проблеми с картотекирането на Колева, но вече стана ясно, че отборът ни ще стартира в състезанието, след като уреди картотекирането на двете националки.

Другият ни състезател, който се очакваше да се присъедини към тренировките на тима - Виолина Николова - е с контузия и няма да участва, съобщи президентът на „Казанлък Волей - Багира“ Васил Аргиров. Заради продължаващото първенство за френските отбори, отпадна и вариантът за Кристин Колчагова. Така тимът от зала "Багира" и селекционерът Страхил Балов ще разчитат на своято ядро сътезателки, които въпреки младостта си и липсата на достатъчно опитност, успяха да завършат на престижното четвърто място в дамския шампионат през сезон 2016/2017 г.

Специални изненади и много награди ще бъдат раздадени по време на турнира, който ще се проведе от 1. до 5. май с участието на всичките седем отбора, обявиха от БФВ.

Участниците са разделени в две предварителни групи, като поради нечетния брой в едната група са три, а в другата четири състава.

Група А: Марица (Пловдив), Казанлък, Славия

Група Б: Раковски (Димитровград), Левски, ЦСКА, ЙЕБ (Шумен)

Първите два тима от всяка група оформят финална четворка, в която се играе на кръст. Победителите играят за Трофея и 5000 лева. Мач за 3-4 място няма.

Както бе оповестено вече, национални състезателки и волейболистки, играещи в чуждите първенства, ще подкрепят родните клубове. Организаторите се надяват на интересна и оспорвана надпревара, тъй като с играещите навън състезателки ще се повиши нивото на волейболната игра, а и на посещаемостта на мачовете. 

 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>24°C
Променлива облачност
Температура: 24°C
Усеща се като: 24°C
Вятър: югоизток
Сила: лек полъх, 1.8 m/s

Времето със sinoptik.bg