Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

В Първо студио ще оживее общият им проект "Духът на флейтата"

borisГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Тази вечер, 8. юни в Първо студио на БНР ще оживее "Духът на флейтата"- проект, в който се срещат двама виртуозни изпълнители –Теодосий Спасов и флейтистът Борислав Ясенов от Казанлък.

Заедно с Йордан Тоновски – пиано, Радослав Паунов – бас и Александър Каменов – барабани в програмата ще чуем авторски пиеси на солистите, в които се преплитат джаз, фолклор и класика.

Борислав Ясенов е флейтист, композитор и педагог; роден в Пловдив, но доведен от любовта в Града на розите и красавиците. Джазовата си кариера той започва през 1989, като създава първата си формация – "Хорус  джаз квартет“. Има издадени 3 авторски джаз-албума, озаглавени „Мо-ди-лог”, „Лудият свят” и „Там, където...”. Участва в проект на американския джаз-барабанист Джим Шепъроу, съвместно с легендарния саксофонист Орнет Колман. Концертира на фестивалите „Варненско лято”,  Банско, „Пловдивски джаз вечери”, „Аполония” и др. Участва и в редица фестивали за класическа музика като „Есенни музикални фестивали” (Скопие), Международен фестивал „Joaquin Rodrigo”, празнични дни на изкуствата „Пролет в Стария град” (Пловдив), Музикални празници „Петко Стайнов”, „Чудомирови празници” (Казанлък), „Нова българска музика” (София) и др.

Борислав Ясенов е артистичен директор на „Frucade” джаз фест (Казанлък) и „Зимен джаз фест” (Пловдив). Проектът му с Теодосий Спасов включва авторски пиеси на двамата музиканти.

 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>20°C
Предимно ясно
Температура: 20°C
Усеща се като: 20°C
Вятър: север
Сила: тих, 1.3 m/s

Времето със sinoptik.bg