Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Заместник-министър Милко Бернер участва в 17-ата среща на Комитета на министрите по Конвенцията за полицейско сътрудничество в Югоизточна Европа

bernerГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Казанлъчанин бе българският представител в полицейски форум на високо равнище за сътрудничеството в Югоизточна Европа. По време на срещата, председателствана съвместно от Сърбия и Румъния, бе обсъден проектът за създаване на механизъм за автоматизиран обмен на данни между страните по Конвенцията. В рамките на срещата, състояла се на 7 септември в Бърдо, Словения, бе направен преглед на постигнатия напредък в практическото прилагане на Конвенцията и бяха представени планове за действие в петте основни области, в които се планира по-нататъшно развитие на сътрудничеството - защитата на личните данни, обменът на информация, оперативното сътрудничество, противодействието на тероризма и автоматизираният обмен на данни.

Днес дискусиите за подобряване на сътрудничеството в региона ще продължат в рамките на откриваща конференция на концепцията за комплексно управление на вътрешната сигурност в Западните Балкани, приета от Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“ през декември 2016 г. Концепцията има три основни стълба - противодействие на тероризма, противодействие на тежката и организирана престъпност и гарантиране на граничната сигурност.

Милко Бернер произхожда от известната белоемигрантска фамилия Бернер, установила се в Казанлък. Поколения казанлъчани са учили при неговия баща – учителя Бернер. Милко е завършил Химикотехнологичния и металургичен университет в София и Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. През 2002 г. е бил старши национален представител и командир на първия български контингент в състава на ISAF в Кабул – Афганистан. Последно е работил като зам.-директор на завод 4 на „Арсенал“ АД.

 

  

 

 

sa

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>20°C
Променлива облачност
Температура: 20°C
Усеща се като: 20°C
Вятър: югозапад
Сила: лек полъх, 2.1 m/s

Времето със sinoptik.bg