Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Казанлъчанката Рузие Хасанова триумфира на фестивала „Златната роза“ във Варна

rusГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Новината от последния час - казанлъшката режисьорка Рузие Хасанова спечели Наградата за най-добър дебютен филм на току-що завършилия Фестивал на българското игрално кино „Златната роза“!

Това е дебютната пълнометражна лента на младата кинематографистка, която е учила в Лондон, но преди това е завършила Математическата гимназия в Казанлък.

Филмът ни връща в 1971 година в Родопите, за да ни разкаже истинската история за един баща, който изминава пеш 100 км, за да купи радио на своя подрастващ син, обсебен от магията на рокендрола. „Радиограмофон“ е филм за музиката, свободата и идентичността – пояснява режисьорката, която е и сценаристка на тази лента. В актьорския състав на филма личат имената на нови звезди на БГ-киното като Александър Хаджиангелов, Александър Алексиев и съпругата му Яна Титова.

„Невероятно трогната съм, че филмът се оцени и че публиката реагира позитивно на темата. Благодаря на журито, на НФЦ, БНТ и всички копродуценти, но най-вече на целия екип, защото дадохме душите си да разкажем една история, адресирана към всички в България. Искам да отбележа, че без вярата на продуцента на филма Гергана Станкова нямаше да успеем, затова благодарностите трябва да започнат от нея!“ – сподели веднага след награждаването Рузие.

Честито, Рузи! И още много нови смислени филми и нови отличия! 

 

   Lema BG

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>18°C
Ясно
Температура: 18°C
Усеща се като: 18°C
Вятър: север
Сила: безветрие, 0.0 m/s

Времето със sinoptik.bg

abbort