Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Българският и руският патриарси ще бъдат главните действащи лица

pamГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Вече е готова пълната предварителна програма за предстоящите чествания, по случай 140-годишнината от Освобождението на България, на които Община Казанлък е домакин.

Тържествата ще започнат на 2-ри март, петък, с паметна среща с потомци на опълченци от Казанлъшкия край, която ще се проведе от 16:00 ч. в Информационния център на ул.“Искра“№4. След срещата е предвидено награждаването на лауреатите в спектакъла – рецитал „С обич към България“, който се провежда под патронажа на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. В първия по рода си национален конкурс за патриотична поезия ще отличим талантливи деца, които най-вдъхновяващо представят български патриотични стихотворения, пременени в облекло от епохата. Празничната петъчна вечер ще продължи на сцената на читалище „Искра“, където от 18:00 ч. Руслан Мъйнов и музикантите от „Виво Монтана“ ще изпълнят някои от най-обичаните патриотични песни на България.

Тържественият 3. март ще започне с издигане на националния флаг на Република България в 9:30 ч. на централния площад „Севтополис“. От 10:00 ч. техни светейшества руският патриарх Кирил и българският патриарх Неофит ще отслужат панихиден молебен в храм-паметника „Рождество Христово“ в град Шипка, в съслужение със Старозагорския митрополит Киприан.

Двамата патриарси заедно ще отслужат заупокойна молитва за героите на Шипченската епопея в 12:00 ч. на площадката преди последните стъпала към монумента, в подножието на връх Свети Никола. На 3. март Паметникът на Свободата ще бъде отворен за посетители безплатно след приключване на официалната церемония.

 

 

 

 zep

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>-2°C
Облачно, кратък снеговалеж
Температура: -2°C
Усеща се като: -2°C
Вятър: изток
Сила: тих, 1.2 m/s

Времето със sinoptik.bg