Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

16-годишна родилка удуши бебето си, крие го в хладилник

vaГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

На 5. март в МВР-Казанлък е получен сигнал от лекари от МБАЛ „Д-р Хр. Стамболски“ за прието момиче след раждане, което не дава обяснение къде е новороденото. След посещение на място се е установило, че поради влошени стойности на кръвни показатели е приета 16-годишната П. Л., като при прегледа е установено, че на 1. март в къща в с. Средногорово непълнолетната е родила дете от мъжки пол. Събраните до момента доказателства сочат, че родилката е умъртвила детето чрез удушаване с ръце. 23-годишният мъж, който съжителствал с нея на семейни начала, е сложил новороденото в найлонова торба и го занесъл в масивна постройка в землището на селото, където го оставил в неработещ хладилник.

Днес, 7 март, спрямо 16-годишната П. Л. е повдигнато обвинение за извършено убийство. Тъй като извършителят на деянието е непълнолетно лице, НК предвижда наказание „лишаване от свобода“ до две години.

Вместо коментар – Казанлък отново влезе в най-гадната страница на Черната хроника – тази на детската престъпност. А тук примерите на озверяването на децата ни не са един или два.

Важно е да си отговорим на един въпрос – Кой носи отговорност за превръщането на българските, и в частност на казанлъшките деца в убийци? На първо място – това са техните родители, разбира се. На второ място – това са законотворците, депутатите, които отказват да вменят на Българското училище и възпитателна функция. Хората, които се страхуват да пуснат „Православните ценности“ като редовен учебен предмет. На трето място – това са местните управници, градоначалниците, които имат правомощия и възможности да организират изучаването на „Православни ценности“ в общинските училища. Преди няколко години, само в 6 училища бяха събрани над 400 молби от родители, които искаха децата им да израснат като добри, морални хора. Но кметицата Стоянова не удовлетвори тяхното желание…

 

 

 

 

   Fluida

   Lema BG

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>6°C
Облачно, кратък дъжд
Температура: 6°C
Усеща се като: 4°C
Вятър: изток
Сила: лек полъх, 2.2 m/s

Времето със sinoptik.bg

abbort