Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

16-годишна родилка удуши бебето си, крие го в хладилник

vaГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

На 5. март в МВР-Казанлък е получен сигнал от лекари от МБАЛ „Д-р Хр. Стамболски“ за прието момиче след раждане, което не дава обяснение къде е новороденото. След посещение на място се е установило, че поради влошени стойности на кръвни показатели е приета 16-годишната П. Л., като при прегледа е установено, че на 1. март в къща в с. Средногорово непълнолетната е родила дете от мъжки пол. Събраните до момента доказателства сочат, че родилката е умъртвила детето чрез удушаване с ръце. 23-годишният мъж, който съжителствал с нея на семейни начала, е сложил новороденото в найлонова торба и го занесъл в масивна постройка в землището на селото, където го оставил в неработещ хладилник.

Днес, 7 март, спрямо 16-годишната П. Л. е повдигнато обвинение за извършено убийство. Тъй като извършителят на деянието е непълнолетно лице, НК предвижда наказание „лишаване от свобода“ до две години.

Вместо коментар – Казанлък отново влезе в най-гадната страница на Черната хроника – тази на детската престъпност. А тук примерите на озверяването на децата ни не са един или два.

Важно е да си отговорим на един въпрос – Кой носи отговорност за превръщането на българските, и в частност на казанлъшките деца в убийци? На първо място – това са техните родители, разбира се. На второ място – това са законотворците, депутатите, които отказват да вменят на Българското училище и възпитателна функция. Хората, които се страхуват да пуснат „Православните ценности“ като редовен учебен предмет. На трето място – това са местните управници, градоначалниците, които имат правомощия и възможности да организират изучаването на „Православни ценности“ в общинските училища. Преди няколко години, само в 6 училища бяха събрани над 400 молби от родители, които искаха децата им да израснат като добри, морални хора. Но кметицата Стоянова не удовлетвори тяхното желание…

 

 

 

   Lema BG

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>18°C
Променлива облачност
Температура: 18°C
Усеща се като: 18°C
Вятър: северозапад
Сила: тих, 1.4 m/s

Времето със sinoptik.bg

abbort