Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Общинска библиотека "Искра" спечели нов проект

decaГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

"Библиотеката - моята първа сцена! Изграждане на творчески пространства за деца и тийнейджъри" е името на новия проект, който бе спечелен от Общинска библиотека „Искра”.

Това сподели пред медиите директорът на библиотеката Анна Кожухарова. Тематична област е „Развитие на местната общност“.Този казанлъшки проект се реализира с подкрепата на програма „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурса „Библиотеката – активен участник в обществения живот”, в изпълнение на договор РД11-00-338/20.12.2017 г. с Министерство на културата. Общинска библиотека „Искра” е водеща организация по проекта, в който партньори са Народно читалище „Пробуда 1920” в село Копринка и Народно читалище „Зора 1902” в с. Голямо Дряново.

Програма „Глобални библиотеки - България" е съвместна инициатива на Министерство на културата, Програмата на ООН за развитие, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Национално сдружение на общините в Република България и Българска библиотечно-информационна асоциация. Инициативата се финансира чрез субсидия в размер на 15 милиона щ.д. от Фондация „Бил и Мелинда Гейтс". Библиотека „Искра“ е печелила много проекти по тази програма; сред тях е и проектът „Вълшебната стая“, насочен към най-малките читатели.

 

 

   Fluida

 

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>2°C
Ясно
Температура: 2°C
Усеща се като: 1°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 1.7 m/s

Времето със sinoptik.bg