Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Жрицата Лесескепра ще бъде в центъра на Европейската нощ на музеите

zlaГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

В съботната нощ на 19 май казанлъчани ще станат участници в няколко забележителни културни събития. В залите на музея-галерия от 17:30 до 24 часа ще бъде показана една уникална експозиция със златото на тракийската жрица Лесескепра, открито в гробница край Поморие.

Това е съвместната изложба на РИМ - Бургас и ИМ "Искра" - Казанлък. На същото живописно място от 18:00 ч. започва клавирният рецитал на проф. Жени Захариева „Откровенията на природата“; казанлъшката публика ще има възможност да чуе 24 прелюдии от Клод Дебюси по повод 100 години от смъртта на композитора. И още музика, но в друг ритъм – в 21 ч. започва джазовият концерт Smooth  jazz  and  fusion в изпълнение на Mike  Sax /Милен  Стойков - саксофон/.

Европейската нощ на музеите ще одухотвори и Литературно-художествения музей „Чудомир“. В 20 часа под мотото "Легенда" започва рециталът на камерно дуо Петър Македонски - тромпет и казанлъшкия талант Надежда Цанова – пиано. В програмата са включени творби на Джордже Енеску, Румен Бояджиев - син и други. 

НПМ „Шипка-Бузлуджа“ пък ще привлече нощни гости на връх Свети Никола, където в мултимедийната зала към Паметника на свободата в 19 и 20:30 часа ще бъде прожектиран документалният филм „Освободителят на България“.

И накрая – казанлъшкият Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства ще прожектира мултимедийни произведения на всеки кръгъл час до полунощ.

 

 

   Fluida

 

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>2°C
Ясно
Температура: 2°C
Усеща се като: 1°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 1.7 m/s

Времето със sinoptik.bg