Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Литератори и художници донесоха още награди в родния Казанлък

boretoГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Борис Йовчев и Фая Гератлиева са лауреатите от конкурса „Училище на бъдещето” за тази учебна година. Малките автори от клуб „Светлини сред сенките” при ОДК „Св. Иван Рилски” по традиция се включиха много активно в този конкурс,

като измислиха уникални училища на бъдещето и предложиха всевъзможни, много интересни предмети за изучаване. Водещо в творбите им беше желанието бъдещите учители да са още по-добри и усмихнати, да умеят да играят, освен да обучават, а също така и да вдъхновяват. Архитектурата на детските училища беше чудновата, но и много интересна. В съчиненията им преобладаваха кръглите форми, както и сгради, които бяха построени високо в облаците. Борис Йовчев се класира на първо място, а Фая Гератлиева - на второ; и двамата са само на 8 години. Те получиха грамоти и енциклопедии за историята на България и родните забележителности.

И още радостни моменти за децата на св. Иван Рилски. В юбилейния 20-и национален пленер за детска рисунка на тема „Един ден изпълнен с вълшебства” взеха участие възпитаници от школа по изобразително изкуство „Живопис” с ръководител Галина Иванова към ОДК-Казанлък. Давид Кулев е с поощрителна награда в пленера, а Ванеса Георгиева и Мариана Димитрова получиха грамоти за отлично представяне. Пленерът за детска рисунка е част от Националният фестивал на детската книга, организиран от Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, Община Сливен и Министерство на културата. В пленера взеха участие 300 участници от цялата страна. Церемонията по награждаване на отличените от всички раздели на фестивала се състоя на 10. май в Драматичния театър, където беше подредена и изложбата на младите художници.

 

 

   Fluida

 

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>3°C
Ясно
Температура: 3°C
Усеща се като: 2°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 1.7 m/s

Времето със sinoptik.bg