Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Ако обичате да четете, потърсете помощта на консултант по библиотерапия

bibГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Библиотерапията или лечението чрез четене на художествена литература е метод, чрез който се помага на хората да разрешат свои проблеми, да променят гледната си точка и да намерят верния път за себе си.

Този метод е предназначен за здрави хора, имащи житейски проблеми. Например – чувстват се самотни, отхвърлени и т. н. Както и за деца и младежи, които имат проблеми в училище при общуването с връстници или с усвояването на знания и други поведенчески и социални проблеми.

В Общинска библиотека „Искра” работят обучени консултанти по библиотерапия, потърсете ги. Изберете някой от тях. Той ще поговори с вас. Ще ви препоръча книга, която да е адекватна на вашата житейска ситуация. След като я прочетете, ще обсъдите как сте се чувствали, четейки това произведение. Ще ви бъде препоръчана и друга подходяща литература.

Вие знаете, че книгите могат да променят човека, живота му. Могат да му дадат вяра и надежда. Библиотека „Искра“ ви предлага интересен и приятен начин да постигнете тези цели. За да се свържете с библиоконсултант от ОБ „Искра”, трябва да се запишете за среща в отдел „Читалня” при Светлана Колева, координатор направление.

 

 

 

 

   Fluida

 

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>2°C
Ясно
Температура: 2°C
Усеща се като: 1°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 1.7 m/s

Времето със sinoptik.bg