Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

„БУЛДЕКС" ООД е новият гост на ROSE WINE EXPO 2018

sirАнна ДИНЕВА-ДУНДАКОВА

Има една любов, до която са се докоснали милиони хора и която е надживяла империи, войни и религии. Това е връзката между виното и сиренето. Отношенията между тях са изпълнени едновременно с бурна страст и деликатност.

А когато човек ги опознае, може да се наслади на неповторимо изживяване.

Също както и хората, вината и сирената имат свой характер. При някои той е силен и доминира над останалите, при други е по-умерен и те ненатрапчиво допълват вкусовите усещания.

Ако съчетаете силно вино с много ароматно сирене, ще се получи сблъсък, от който ще загубят и гроздовият еликсир, и млечният продукт. Поднесете вино с по-слабо ароматно сирене и обратно - комбинирайте силните сирена със сортове вино, които не са толкова плодови.

Има ли щастливи сватби?

Да започнем с белите вина. Техният богат букет от аромати, умерена киселинност и освежаващ вкус предполагат комбинирането им с приятни, кремoобразни сирена като горгонзола, испанското манчего, френското бри или камембер.

Розовите вина са мечтаната сватба с всички сирена, споменати досега. Но нека добавим като булчински чеиз бели български сирена от краве, овче или козе мляко.

Червените вина се комбинират добре с ароматни сирена. Няма да сбъркате, ако поднесете мерло с гауда, каберне с чедър или кианти с пармезан.

Десертните вина се разбират със синьо сирене, маскарпоне или крем фреш. За пълна наслада, можете да поднесете и плодове към тях. Например - сладко бяло грозде или сушени смокини.

Никога не трябва да забравяме и шампанското. Няма да сбъркате, ако го съчетаете с камембер, бри или едам.

Съветваме ви да не се страхувате да експериментирате. Не робувайте на даден сорт вино или вид сирене. Опитвайте различни вина и сирена и потърсете своите любими комбинации.

Нашата препоръка за брак по любов:

 "БУЛДЕКС" ООД е фамилна фирма, чиято основна дейност е производството на млечни изделия. За нейното успешно функциониране и развитие полагат грижи собствениците - семейство Денчеви. Мандрата е разположена върху площ от 4 декара на територията на село Белица (област Силистра) в Дунавската равнина. Капацитетът на предприятието е 60 тона мляко на ден. "БУЛДЕКС" ООД произвежда млечни продукти, както за вътрешния пазар, така и за износ в страните от Европейския съюз и извън него по №BG 191 2024. 
Мандра село Белица преработва краве, овче и козе мляко. Доставката на мляко се извършва със собствен транспорт от категоризирани ферми, отговарящи на всички изисквания на Европейския съюз. Качеството на млякото се контролира със съвременни  измервателни уреди в модернизираната лаборатория към мандрата. Във фирмата работят квалифицирани технолози, лаборанти и майстори. Това личи от наложената марка "Ралица МИЛК".

si

"БУЛДЕКС" ООД разполага със собствен хладилен транспорт, който гарантира навременна доставка на продуктите в търговската мрежа. Собствениците на фирмата са помислили и за приятния отдих на работниците, като са им осигурили отлични условия за хранене и отмора.

 "БУЛДЕКС" ООД притежава внедрена система за управление на безопасност на храните ISO 22000:2005. За следния обхват:

Производство на бяло саламурено сирене от краве, овче и козе мляко, кашкавал, извара, кисело мляко, айрян, краве масло, заквасена сметана и млечен деликатес за търговия на дребно и едро с производители на храни и други заведения за хранене и търговия.

„БУЛДЕКС" ООД е новият гост на ROSE WINE EXPO 2018

 

 

 

 

 

 

   Fluida

 

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>2°C
Ясно
Температура: 2°C
Усеща се като: 1°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 1.7 m/s

Времето със sinoptik.bg