Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Международният фолклорен фестивал е част от Фестивала на розата

alГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Международният фолклорен фестивал е едно от най-колоритните събития в програмата на ежегодния Фестивал на розата в Казанлък. МФФ е събитие с дългогодишна история,

в което през годините са участвали фолк-ансамбли от всички краища на Европа и света. След кратко прекъсване, през 2013 година провеждането на фестивала е възобновено от кмета Галина Стоянова. Тази година във фолклорната приказка ще участват ансамбли от побратимените на Казанлък градове: Кочани – Македония, Надканижа – Унгария, Търговище – Румъния, Кацаго Сан Мартино – Италия, Дзинан – Китай, Верия – Гърция, Димотика - Гърция и Блида - Алжир.

В рамките на три последователни дни - 1, 2 и 3 юни – казанлъчани и десетките хиляди гости на Долината ще се насладят на зрелищните народни танци и изпълнения от всички краища на света. Участниците във фестивала ще танцуват на централния площад и ще дефилират по улиците на града, за да покажат изкуството си.

„Това е един прекрасен повод да се срещнем със стари приятели, да им разкажем за омайната роза и за безценното розово масло, да им покажем Розовата долина, но и да научим повече - за техните традиции и обичаи, за техните празници и фолклор“, споделят организаторите на МФФ от Община Казанлък.

За финал танцовите ансамбли от побратимените градове ще се включат в празничното карнавално шествие по казанлъшките улици, когато се очаква публиката да достигне до 100 000.

alj

 

  

 

 

sa

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>13°C
Променлива облачност
Температура: 13°C
Усеща се като: 13°C
Вятър: северозапад
Сила: лек полъх, 2.2 m/s

Времето със sinoptik.bg