Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Ясен е и съставът на подготвителните групи в училищата

decaГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Днес, 5. юни, излезе класирането за прием в първи клас и подготвителни групи в училищата. Всеки родител може да провери резултатите на https://school.kazanlak.bg за първи клас и https://school.kazanlak.bg:8443 за подготвителни групи в училищата.

Съгласно графика на дейностите, записването на класираните деца ще бъде извършено от утре 6. юни до 8. юни включително, в училищата, където са приети. Съгласно разпоредбите на Наредба № 10 от 1.09.2016 г. за организация на дейностите в училищното образование водещ критерий за приема е близостта до училището по постоянен или настоящ адрес на детето. Първи се класират децата от района/зоната на училището с уседналост над 3 години. Следват ги децата, които живеят в района/зоната на училището между 1 и 3 години, както и тези, чийто постоянен или настоящ адрес е регистриран преди по-малко от 1 година в района/зоната на съответното училище.

Класираното дете се записва само при наличие на пълен комплект от документи, декларирани в Заявлението. При установени несъответствия и/или неактуалност на заявените данни, детето няма да бъде записано и отпада от приема. То може да участва в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление. Децата, които не са класирани на първи тур, не подават ново заявление, като родителите могат да променят поредността на желаните училища или да впишат нови такива от изброените в списъка.

Новата електронна услуга на Община Казанлък стартира на 25. май и е в съответствие с разпоредбите на Закон за предучилищното и училищното образование и Наредба № 10 от 01.09.2016 г. за организация на дейностите в училищното образование.

Всички заявени данни (промяна в обстоятелствата) могат да бъдат актуализирани само в срока за регистрация / редакция на заявленията, както онлайн във форма за редакция на вече подаденото заявление, така и на място в училищата, където е подадено първоначално заявлението, без да се губи получения вече входящ номер. Определящ за окончателното класиране е последният вариант на заявлението.

Свободните места за всички училища за второ класиране ще бъдат обявени на 11 юни. Пълният график за прием в училищата (първо, второ и трето класиране) може да бъде разгледан на страницата на Община Казанлък в раздел „Дирекции и отдели“ – „Хуманитарни политики“ – „Образование“ – „Училища“, както и на https://school.kazanlak.bg за първи клас и https://school.kazanlak.bg:8443 за подготвителни групи в училища. Това съобщиха за портал „Гласът на България“ от пресцентъра на Община Казанлък.

 

 

 

  

 

 

sa

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>21°C
Променлива облачност
Температура: 21°C
Усеща се като: 21°C
Вятър: югозапад
Сила: лек полъх, 2.0 m/s

Времето със sinoptik.bg