Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Кметът бе отличена със сертификат за екипност

tehГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Днес в Казанлък се проведе третото издание на научния Технофест, организиран от Професионалната гимназия „Иван Хаджиенов“. „Много се радвам, че вашето училище показва как трябва бизнесът, учениците и образователната система да си партнират. Това е добър пример не само за Казанлък, а и за цялата страна“, с тези думи поздрави присъстващите кметицата Галина Стоянова, която получи сертификат за екипност.

ПГ ”Хаджиенов” е пример на национално ниво за успешно партньорство в дуалното образование по швейцарски модел – успешното взаимодействие между училището, Община Казанлък и машиностроителните фирми, които заедно са поели своята отговорност за развитието на региона.

 Проф. Костадин Костадинов, съветник на Министъра на образованието и науката, предаде поздравленията за Техническия фестивал на министър Красимир Вълчев с пожелания за успехи. Той съобщи, че министерството възнамерява да стартира STEM-платформата за наука, технологии, инженерство и математика в Казанлък. Като пионер в научно-техническите тестове учениците на ПГ„Иван Хаджиенов“ ще са едни от първите разпространители на модерната образователна платформа в цяла България.

 Фестивал, на който си дават среща младежите, училището и бизнесът предлага по-любопитен и забавен поглед към научната материя. ТехноФест 2018 се провежда под патронажа на кмета на Казанлък Галина Стоянова.

Сертификати за участие получиха от учебното заведение представителите на партньорските фирми. Наред с интересните и атрактивни изобретения, демонстрации и състезания публиката можеше да види и електромобил местна изработка, който с едно зареждане на батерията изминава 60 км. и има максимална скорост на движение 100км. В четири тематични къта бяха представени специалностите на професионалната гимназия: Компютърна техника и технологии, Строителство и архитектура, Мехатроника и Машини и системи с ЦПУ.

 Технофестът на ПГ“Хаджиенов“ показва, че неговите ученици са достойни наследници на Държавното практическо механо-техническо училище, открито в далечната 1925 година.

 

 

 

 

 zep

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>5°C
Облачно, кратък дъжд
Температура: 5°C
Усеща се като: 2°C
Вятър: югоизток
Сила: слаб, 4.0 m/s

Времето със sinoptik.bg