Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Китайската делегация от срещата на върха „16 +1“ проучи възможностите на Града на розите

pekГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Интерес за побратимяване между столицата на Китайската народна република и Казанлък бе заявен днес по време на среща в Града на розите. В нея участваха представители на общинското ръководство, общински съветници, местния бизнес, културни институти и представители на китайската делегация, водена от премиера Ли Къцян. Министър-председателят оглавява официалната китайска делегация, която е в България за седмата среща на върха „16 +1“.

Китайските гости бяха приветствани от заместник-кмета Даниела Коева, която благодари за проявения интерес към Казанлък. По време на приятелската среща високопоставените гости от Китай бяха запознати с културно-историческото наследство на Долината на розите и на тракийските царе, с традиционното за региона розопроизводство.

От своя страна, чуждестранните посетители представиха своя бизнес. Те разказаха, че целта на посещението им е проучване на възможностите за реклама и реализация на продукцията им и съответно - реклама и реализация на български стоки, в рамките на формата „ 16+ 1“.

„ Днес правим първа стъпка в съвместното развитие на бизнеса. Благодарни сме, че Казанлък отвори вратите си за нас“, казаха от китайската делегация.

Разказът за успешното побратимяване на Казанлък с китайския град Дзинан провокира силен интерес у гостите от Китай да заявят своето желание Казанлък да бъде партньор и на Пекин. Това съобщиха за новинарски портал „Гласът на България“ от общинския пресцентър.

 

 

 

   Fluida

 

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>-1°C
Ясно
Температура: -1°C
Усеща се като: -1°C
Вятър: север
Сила: тих, 1.2 m/s

Времето със sinoptik.bg