Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Тази вечер зам.-министър Гешева ще се включи в обсъждането

shipГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Заместник-министърът на културата Амелия Гешева ще присъства на обществена дискусия за бъдещето на рушащата се сграда на читалище „Светлина 1861“ в гр. Шипка, която ще се проведе тази вечер

– 12. юли (четвъртък) от 17:00 часа в сегашния салон на читалището на ул. „Боян Чомаков” 4. В обсъждането се очаква да се включат кметът на Шипка - Василка Панайотова, представители на Община Казанлък, на бизнеса, общественици и културни дейци, за да обсъдят бъдещето на рушащата се читалищна сграда. Поканени са и всички заинтересовани граждани.

Целта на общественото обсъждане е формиране на организационен комитет, който да изработи концепция за възстановяване и ползване на сградата, както и организирането на дарителската кампания за спасяването ѝ. По време на дискусията ще бъдат обсъдени и предприетите до момента действия от страна на Министерство на културата, на Община Казанлък, на Кметство Шипка и на настоятелството на Народно читалище „Светлина 1861“. Ще бъдат разгледани идеи за бъдещето на сградата, предложения за структура и членове на организационния комитет, както и необходими последващи действия.

 

 

   Fluida

 

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>2°C
Слънчево
Температура: 2°C
Усеща се като: 2°C
Вятър: северозапад
Сила: тих, 1.0 m/s

Времето със sinoptik.bg