Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

След ремонт за 130 000 лв. в него ще живеят 8 младежи с ментални проблеми

dunГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Сградата на бившата Здравната служба в Дунавци ще се използва като защитено жилище за младежи с ментални проблеми. Към момента, по договор с Община Казанлък сдружение „Оптима“ предоставя социалната услуга

„Защитено жилище за лица с умствена изостаналост” в сграда на територията на село Овощник. Материалната база там обаче е амортизирана и недостатъчно голяма. В къщата в Овощник живеят осем младежи и девойки на възраст от 22 до 38 години, които след приключване на строително-монтажните дейности ще имат възможността да се преместят в обновените помещения в село Дунавци.

Сградата на бившата здравна служба в Дунавци е строена в средата на 80-те години и след прекратяването на лекарската практика там през последните осем години остава неизползваема. Предвидените за изпълнение мерки за енергийна ефективност не само ще обновят постройката и ще я направят годна за използване за социалната услуга, но ще допринесат за намаляване на вредните емисии във въздуха, за по-ефективна работа на екипа и потребителите на услугата, за оптимизация на разходите за ползването на ремонтираното помещение.      

 Проектът на стойност близо 130 000 лв. е съфинансиран на 85 % от Инвестиционната програма за климата към Национален доверителен екофонд (НДЕФ), остатъкът е от бюджета на Община Казанлък. Срокът за обновяване на сградата е краят на месец октомври. Социалната услуга е държавно делегирана дейност и получава годишен бюджет за развитие на дейностите си.

 

  

   

 

   Fluida

 

 

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>17°C
Слънчево
Температура: 17°C
Усеща се като: 17°C
Вятър: северозапад
Сила: лек полъх, 1.9 m/s

Времето със sinoptik.bg