Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Лъчезар Йорданов се завърна от „Спейс камп“ в Измир

kosmГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

14-годишният казанлъшки юнак Лъчезар Йорданов вече е готов за космически експедиции. Младият автор от литературен клуб „Светлини сред сенките” с ръководител Валя Димова при ОДК „Св. Иван Рилски”

се върна като победител от лагера „Спейс камп”. Седемте дни, прекарани в тренировъчния комплекс, разположен в турския град Измир бяха истинско вдъхновение и предизвикателство за представителя на „светлинките“. Лъчезар беше част от отбор „Венера”, който се класира първи в изработването на лого и знак на своя тим. Ученикът премина обучение през множество тренажори, същите като тези, на които се обучават истинските космонавти. Мисиите и състезанията бяха заредени с много емоция, създадоха нови приятелства и дадоха на Лъчо нови знания за Космоса.

За вечерта на талантите, Лъчезар подготви видеоклип на английски език, който представя родния ни град, неговата култура, занаяти, забележителности и видни личности. Впечатляващото видео беше посрещнато с овации от всички и се оказа единствено по рода си, представящо родината и родното място на участник в „Спейс камп”.

 

  

   

 

   Fluida

 

 

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>16°C
Ясно
Температура: 16°C
Усеща се като: 16°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 1.9 m/s

Времето със sinoptik.bg