Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Д-р Райна Ненова открива живописна изложба в Града на розите

raiГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Райна Ненова е родена в Града на розите. И като всяка казанлъчанка е колкото красива, толкова и талантлива. А талантите ѝ са разнообразни. Райна е възпитаник на природо-математическата гимназия „Никола Обрешков“.

След това завършва и биотехнологии в ХТМУ – София. Работи за Българска академия на науките в продължение на 10 години, провеждайки експериментални изследвания с вируса на HIV. Надеждата ѝ е получените резултати да допринесат за създаване на анти-тяло базирана българска ваксина срещу вируса. През 2012 година казанлъчанката успешно защитава дисертация и получава образователната и научна степен „Доктор“ по професионално направление „Биологически науки“, присъдена ѝ от БАН.

Но науката очевидно не е достатъчна на Райна, за да се чувства цялостна личност. Така започват заниманията ѝ с живопис, вдъхновени от неземнокрасивата Долина на розите. Тя започва своето обучение преди десет години в ателието на художничката Стефка Балджиева. Любимата ѝ техника е маслени бои върху платно, а предпочитаните сюжети са предимно пейзажи и цветя. Така се стига и до първата самостоятелна изложба „Завръщане“, с която д-р Райна Ненова се завръща в родния си Казанлък, но и към себе си. Вернисажът е насрочен за 18 часа на 17 септември – Деня на Вяра, Надежда, Любов и майка им София. Младата и красива художничка ви очаква – с неприкрито вълнение – в залите на литературно-художествения музей „Чудомир“.

 

 

 zep

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>-2°C
Облачно, кратък снеговалеж
Температура: -2°C
Усеща се като: -2°C
Вятър: изток
Сила: тих, 1.3 m/s

Времето със sinoptik.bg