Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

650 първокласници в община Казанлък ще щурмуват замъка на Знанието

decГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Общо над 7800 ученици, в това число 650 първокласници тръгват на училище в община Казанлък в началото на 2018/2019 учебна година. В общинските училища, с решение на Общински съвет, са утвърдени 42 маломерни

и 13 слети паралелки, с което се цели запазване на учебните заведения и по населените места. С тази политика местната власт се стреми да гарантира възможността на децата да посещават училищата по места.

В пет училища на територията на община Казанлък учениците ще бъдат посрещнати в напълно обновени сгради през Новата учебна година. По проект „Обновяване на образователната инфраструктура в община Казанлък“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 бяха извършени ремонтните дейности в ОУ "Свети Паисий Хилендарски" - село Хаджидимитрово, ОУ "Д-р Петър Берон" - село Овощник, ОУ "Свети Климент Охридски" - град Крън, ОУ „Свв. Кирил и Методий“ - село Ръжена и в ОУ „Свв. Кирил и Методий“ - град Шипка. Общата стойност на проекта е в размер на 9 млн. 504 хил. 532 лв. Освен петте училища, със средствата са реконструирани и три детски градини в казанлъшкия квартал “Изток“.

В ремонтирана сграда в понеделник, на 17. септември ще започнат учебната година и възпитаниците на най-голямото казанлъшко средно учебно заведение СУ "Екзарх Антим I". Във всички училища и детски градини на община Казанлък учебният процес е обезпечен с квалифицирани преподаватели, осигурени са необходимите учебници и учебни помагала.

За да направи началото на новата учебна година важен и специален момент за учителите, учениците и техните семейства за първи път Община Казанлък е подготвила подаръци не само за първокласниците, а и за всички ученици от общинските и държавните училища. Сред изненадите за децата и подрастващите са: знамето и гербът на Община Казанлък, рамки за снимки, интерактивен календар за новата учебна година за всеки клас с информация за недостатъчно познати дати със световно и местно значение. Празничните емоции във всяко училище ще споделят представители на Общинска администрация, които лично ще поднесат подаръците и специалните пожелания от името на кмета на общината.

Да ви е спорна и радостна Новата учебна година, скъпи ученици! На добър час!

 

 

 

 zep

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>-2°C
Облачно със слаб снеговалеж
Температура: -2°C
Усеща се като: -2°C
Вятър: изток
Сила: тих, 1.2 m/s

Времето със sinoptik.bg