Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Премиерата на книгата на Нася Кралевска е на 11 октомври

fdlfГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Истината за българския комунистически тоталитаризъм излиза в нова книга, чиято премиера е насрочена за 11 октомври от 17:30 часа в казанлъшкия музей „Чудомир“. Нася Кралевска е българска журналистка,

която живее в САЩ. Книгата ѝ „България под комунизъм” е документален разказ за тоталитарното безвремие, наложено в България с управлението на Българската комунистическа партия. В нея се разказва за комунизацията и съветизацията на България след 9 септември 1944 г., постигнати с насилие и терор.

„Исках да разкажа истината за този период, да изясня моменти от героичната съпротива на наши сънародници срещу натрапения им сталински режим. Да спомена имената и трънния път на неколцина унижени видни български граждани”, пише в предговора си авторката. Тя е убедена, че узнали истината за комунизма и неговите престъпления, ние, българите можем да загърбим пристрастия и ангажименти. И да се обединим като нация.

Книгата ѝ е второ допълнено издание, подготвено от издателство „Рива” (първото е от 2016 г.). Нася Кралевска е автор и на книгата „Без заглавие. Рушители и строители на България” (2001), многократно преиздавана оттогава и продължението ѝ „Без заглавие. Комунизмът в битка с демокрацията” (2011), посветена на първите години след краха на тоталитарната комунистическа система в България и изграждането на демократично общество и институции.

Нася Кралевска пристига от САЩ специално за премиерата на второто издание на книгата си и ще присъства на представянията в страната. Те са организирани със съдействието на фондация „Истина и памет”. Книгата ще бъде представена от разследващия журналист Христо Христов, издател на сайта desebg.com и изпълнителен директор на фондация „Истина и памет”.

 

  

   

 

   Fluida

 

 

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>17°C
Слънчево
Температура: 17°C
Усеща се като: 17°C
Вятър: северозапад
Сила: лек полъх, 1.9 m/s

Времето със sinoptik.bg