Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Откритият урок в ОУ „Г. Кирков“ бе част от Европейската седмица на спорта

aktГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Заместник-министърът на младежта и спорта доц. Стоян Андонов откри спортния празник в казанлъшкото ОУ „Г. Кирков“, който бе част от Европейска седмица на спорта #BeActive. „Спортът прави хората силни

не само физически, но им помага и да се справят с всякакви предизвикателства. Пожелавам спортът да ви носи удоволствие, защото той е здраве и да прерасне в ежедневие за всички”, каза Андонов в своето приветствие към учениците, с които се проведе открит урок по физическо възпитание.

Директорката на училището Любомира Абдишева също поздрави децата и ги насърчи да продължават да спортуват. Учениците имаха възможността да проведат тренировка по тенис на корт, баскетбол и волейбол с професионални треньори и демонстрираха своите умения пред зам.-министър Андонов, който също грабна тенис-ракета. Спортният празник в Казанлък приключи с награждаването на най-добре представилите се деца, на които Андонов връчи специални подаръци.

   Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за насърчаване на здравословния начин на живот и се провежда за четвърта поредна година в България. Целта на инициативата е да стимулира повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност. Национален координатор на инициативата за България е Министерството на младежта и спорта. Събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в България са част от проекта на ММС „Бъди активен - избери твоя спорт и се забавлявай“, който е съфинансиран по Програма „Еразъм +“.

 

  

   

 

   Fluida

 

 

 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>17°C
Слънчево
Температура: 17°C
Усеща се като: 17°C
Вятър: северозапад
Сила: лек полъх, 1.9 m/s

Времето със sinoptik.bg