Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Новата книга на поета-писател Калин Терзийски се харчи като топъл хляб

kayГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Калин Терзийски е симпатяга. Освен това е и добър писател, когото е приятно не само да четеш, но и да слушаш. Това си припомниха казанлъчани по време на представянето на най-новата книга на поета-писател, озаглавена от него

„Мечката и други разкази“, в залата на литературно-художествения музей „Чудомир“.

"Първият разказ в този сборник е писан по българската народна приказка за мечката, дърваря и лошата дума, която остава за цял живот. Затова реших да озаглавя сборника "Мечката и други разкази". Но това е приказка, разказана например от австрийския невролог и психолог Зигмунд Фройд. Всеки от нас носи много личности, много гласове от миналото - един път е гласът на строгата мама, на благия татко, на мъдрия дядо, които гласове се дооформят от нашите мисли и чувства, но те са като хор", признава Кайо.

Писателят, който като всеки човек се бори със своите демони и страсти, определя сам тази си книга като „най-моята”, „най-добре обмислената”. В нея има гротеска, ирония, философия, натурализъм, хиперреализъм, абсурдизъм. И просто смях. Замислен смях. Смях от замисляне. Замисляне до смях.

„Грабни на супер изгодна цена най-феноменалната колекция от мега горещи супер истории, хитът, завладял седем континента, най-горещата книга на сезона, бъди себе си, изживей върховни моменти и за повече информация - прочетете листовката. А аз да си взема хапчетата, дето ги пия, щото чувам гласове.“ По този начин Калин „рекламира“ шеговито новата си книга. Която очевидно не се нуждае от реклама, защото всички бройки от „Мечката“ се изкупиха като топъл хляб по време на премиерата в Града на розите.

 

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>10°C
Предимно ясно
Температура: 10°C
Усеща се като: 10°C
Вятър: север
Сила: тих, 0.9 m/s

Времето със sinoptik.bg