Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Митрополит Киприан дари с високо отличие Галина Стоянова

galГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Старозагорският митрополит Киприан отличи с ордена "Свети апостол Карп" - Първа степен кмета на община Казанлък Галина Стоянова. Наградата бе връчена в казанлъшкия храм „Успение Богородично“ в неделя пред

чудотворната икона на Пресвета Богородица Скоропослушница, която гостува в Града на розите. На своя имен ден – Петковден - с ценното църковно отличие бе награден и архиерейският наместник на Казанлъшката духовна околия отец Петко Мотев.

Орденът се връчва на Стоянова за „особени заслуги като градоначалник и достойни дела за утвърждаване на авторитета на Българската Православна църква – Българска патриаршия, Старозагорска епархия“. Отличието бе учредено през миналата година с решение на Светия синод на Българската православна църква по предложение на старозагорския епархийски съвет.Първият му носител е българският патриарх Неофит, който го получи преди година.

В мотивите за изразената почит към двамата отличени Старозагорският митрополит Киприан изтъква: „Родната ни Църква оценя по достойнство всеки труд в подкрепа на народа ни, на нашите братя и сестри, и на спасителната ни вяра“.

Да е честито високото отличие и на двамата казанлъчани!

Освен всичко друго, то е и задължаващо – за още по-усърдна работа на Божията нива. Най-важното е да се даде възможност на децата от казанлъшка община да чуят и се запознаят с евангелските слова и добродетели. За да не се превръщат в бъдещи престъпници. Време е и Казанлък да последва примера на бургаския кмет и да организира сформирането на групи за изучаване на „Православни ценности“ в общинските училища. Не е трудно – нужно е само добро желание от страна на Галина Стоянова.

Защото, когато в учебните заведения не се изучава традиционната за народа ни религия – Православното християнство – сектите не губят време и през задните вратички влизат при децата ни, за да ги развратят. Пример – вече втора година в общинска детска градина „Буратино“ /арсеналската/ се преподава паневритмия – елемент от религиозната практика на сектата Бяло братство – дъновисти.

Кой друг би могъл да прекрати това безобразие, ако не Кметът?!

 

 

 

 

 zep

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>-2°C
Облачно със слаб снеговалеж
Температура: -2°C
Усеща се като: -2°C
Вятър: изток
Сила: тих, 1.2 m/s

Времето със sinoptik.bg