Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

След успеха на пилотното издание, организаторите обещаха да се върнат налято в Розовата долина

nikГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Чаровният човек-оркестър в киното Ники Илиев откри пилотното издание на пътуващия кинофестивал „Филмирай!“ в Казанлък. Зала „Лекс“ се оказа тясна да побере всички желаещи да видят новия филм на Ники с дългото заглавие

„Нокаут или всичко, което тя написа“. Лентата е образец за българското алтернативно кино, което не чака държавни пари от НФЦ, а се самофинансира. Филмът е обединил усилията на сценариста, режисьора и продуцента Ники Илиев с таланта на американската кинозвезда Гари Дърден и на българските му колеги Саня Борисова, Орлин Павлов, Башар Рахал, Диана Любенова, Сашо Кадиев. „Нокаут“ е зрелищна мешавица между приятна музика и ММА-боеве. Доколко е перспективна тази комбинация, ще покаже бъдещето. Но казанлъшката публика определено напълни салона, привлечена от старата слава на първите два филма на Ники – „Чужденецът“ и „Живи легенди“.

По време на фестивала „Филмирай!“ зрителите от Града на розите се срещнаха с още едно премиерно българско заглавие, този път адресирано към малките и пораснали деца. В „Смарт Коледа“ сценаристите са забъркали популярните и обичани актьори Калин Врачански, Кръстю Лафазанов, Поли Генова, Стефания Колева, Пенко Господинов в шеметни кино-приключения. В главната роля е Константин Гергинов – Тими, познат от сериала „Скъпи наследници“. Фестивалът „Филмирай!“ е инициатива на фондация „Арт Офис“ и на „Консепт студио“; след успеха на пилотното издание, организаторите обещаха да се върнат налято, за нови вълнуващи срещи под звездите на Розовата долина.

 

 

 zep

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>-2°C
Облачно със слаб снеговалеж
Температура: -2°C
Усеща се като: -2°C
Вятър: изток
Сила: тих, 1.3 m/s

Времето със sinoptik.bg