Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Вторите годишни награди на фондацията ще се връчат на Архангеловден

globГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

На тържествена церемония в рамките на Националния форум „Библиотеките днес и цифровата трансформация“ (8-9 ноември) ще бъдат връчени вторите Годишни награди на Фондация „Глобални библиотеки – България“.

Събитието се провежда под патронажа на Мария Габриел, комисар по цифровата трансформация и общество. Петчленно жури с председател доц. Георги Лозанов и членове проф. Владимир Атанасов, Георги Константинов, Марин Бодаков и Снежана Йовева ще излъчи победители в четири категории – национална и регионална медия, спомоществовател и публична институция, допринесли за популяризирането на дейността на обществените библиотеки в България. Добрата новина за казанлъчани - в категорията „публична институция“ са номинирани Община Казанлък и Община Асеновград.

Наградите ще бъдат връчени на своите носители на 8 ноември от 19:00 ч. в зала „Диамант“ на столичния хотел „Рамада“. Знакът на годишните награди е стилизирано пластично изображение, изработено от художника Павел Божерянов. В рамките на Националния форум „Библиотеките днес и цифровата трансформация“ ще бъдат представени състоянието на обществените библиотеки в страната от гледна точка на технологичните предизвикателства. Ще бъдат показани добри примери от страната и чужбина, въвеждането на интегрирани библиотечни системи, споделената дигитализация на писменото културно-историческо наследство, разработването на платформи за онлайн обучение и др. Казанлъшката общинска библиотека „Искра“ ще се представи със своя успешен проект „Библиотеката – моята първа сцена“.

Фондация „Глобални Библиотеки – България“ е приемник на проект „Българските библиотеки – място за достъп до информация и комуникация за всеки“, в рамките на който 960 обществени библиотеки в цялата страна бяха снабдени с компютърна техника за безплатно ползване от гражданите. Днес фондацията работи в партньорство с библиотеките за създаване на повече възможности за приобщаване на гражданите към цифровото общество.

 

 

 

 

 

 zep

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>5°C
Облачно, кратък дъжд
Температура: 5°C
Усеща се като: 3°C
Вятър: югоизток
Сила: слаб, 3.6 m/s

Времето със sinoptik.bg