Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Сериозният ремонт наклони везните в наша полза

nagГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Снощи на официална церемония Община Казанлък получи голямата награда на фондация „Глобални библиотеки – България“ в категорията „Публична институция, подкрепяща развитието на българските библиотеки“. Красивата статуетка връчи известният

поет Георги Константинов с думите: „Достойни за уважение са библиотеките и библиотекарите, които съхраняват духовните ценности! Но още по-достойни са институциите, които ги подкрепят!“

Приза прие директорът на казанлъшката библиотека „Искра“ Анна Кожухарова. „Днес ОБ“Искра“ е културен институт, който бележи своите успехи благодарение на Община Казанлък. Няма законов норматив, който да регламентира статута и финансирането на нашата библиотека, но ние сме самостоятелно юридическо лице, с делегиран бюджет, който позволява да бележим успехи в своето трансформиране и развитие напред. Това е благодарение на далновидната политика на местната власт“, сподели пред публиката в столицата А. Кожухарова.

Наградата беше връчена във връзка със силната загриженост към интересите на местната общност и припознаване на Общинска библиотека „Искра“ като основен културен институт в сферата на библиотечно-информационното обслужване на гражданите. Специално внимание бе обърнато на приноса в изграждането на релевантен бюджет и гласуваните 55 000 лв. в Инвестиционната програма на Община Казанлък за ремонт и реконструкция на библиотечната сграда.

Тазгодишните награди на „Глобални библиотеки - България“ са под мотото „Информация и технологии за по-добър живот“. Церемонията бе част от Националния форум “Библиотеки на бъдещето“, под патронажа на еврокомисаря Мария Габриел.

 

 

 zep

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>5°C
Облачно, кратък дъжд
Температура: 5°C
Усеща се като: 3°C
Вятър: югоизток
Сила: слаб, 3.6 m/s

Времето със sinoptik.bg