Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Облечени в кожени якета, дамите от „Бабс бг“ запяха песен на „Куин“

litaГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

След здрав кастинг 11 талантливи жени от Града на розите бяха одобрени за музикалния проект „Бабс бг” на читалище „Искра 1860”. Общо на тридневните кастинги за вокалната група се явиха 62 кандидатки от златната

възраст – домакини, бизнес дами, бивши учителки, медицински сестри и счетоводителки. Журито бе впечатлено от уменията, които участничките демонстрираха.

„Изненадан съм от таланта, информираността и дисциплината на това поколение българки”, сподели ръководителят на „Бабс бг” - певецът и единствен български възпитаник на престижната Музикална академия в Русия „Гнесен“, завършил я с червена диплома и глас на „Music Idol“ - старозагорецът Стоян Петров. Преди кастингите Стоян Петров почерпи журналисти, приятели и сподвижници на проекта с направена от самия него „Бабешка торта“. Всяка кандидатка получи от поп певеца специална ръчно изработена бисквита, с брандирано на нея захарно лого на „Бабс бг”.

„Читалищната идея е за пеещи, артистични и пластични жени в пенсионна възраст и обещава да ги направи истински звезди. „Бабс бг” е социален проект, който да развива музикалните способности, но имаме амбицията да го превърнем в национален и комерсиален”, заяви председателят на читалището Васил Самарски.

За журито, в чийто състав са още и вокалният педагог Стефка Денева и балет майсторът Веска Кирилова, най-интересна е била провокацията с актьорските задачи. „Бяха невероятни и атрактивни жени, каквито всъщност търсим - те рецитираха, плачейки или вдигайки скандал. Затруднени бяхме и от изпълненията им на възрожденски, народни, детски, стари градски шлагери, кавъри на вечни парчета, песни от репертоара на Лили Иванова, Емил Димитров, Васил Найденов”, сподели Стоян Петров, който вече работи и за тяхното сценично поведение – една от най-трудните задачи. Той обещава дамите да не изглеждат нелепо и комично. За тяхната визия ще се погрижи екип от стилисти и дизайнери. В първата си сценична изява „Бабс бг” ще излязат по дънки, тениски и кожени якета.

Текстовете на песните за бабешката група ще се адаптират на български от текстописеца Петър Москов, аранжиментите ще са дело на Боян Христов, работил с Мария Илиева, Любо Киров, Графа, Михаела Филева и др. В репертоара ще се включат песни на „Queen” , „ABBA”, Мадона, „Metallica” и др. Репетициите вече започнаха, първата песен на „Бабс бг” е „I Want to Break Free” с интерeсен текст - диалог между две комшийки.

 

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>10°C
Предимно ясно
Температура: 10°C
Усеща се като: 10°C
Вятър: север
Сила: тих, 0.9 m/s

Времето със sinoptik.bg