Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Умишленото подценяване на Чудомир е една от темите на научния форум

chuГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Научна конференция “Чудомир между противоречията” ще се проведе в рамките на „Чудомирови празници 2019“. Форумът е насрочен за 29 март в литературно-художествения музей „Чудомир". Научен

ръководител ще бъде известният литературен критик и теоретик проф. дфн Николай Аретов. Ето кои са и конкретните теми в примерната проблематика: отношението на литературната и художествената критика към творчеството на Чудомир през десетилетията; „високо“ и „популярно“ в българската култура; „столично“ и „провинциално“; подценяването на Чудомир; трудното вписване на Чудомир в официалната йерархия на ценностите; отношението между литературните творби, изобразителните произведения и обществената дейност на Чудомир; поезията на Чудомир; Чудомир в контекста на българския литературен и художествен живот; Чудомир и неговите съвременници. Желаещите да се включат в научната конференция могат да изпратят заявки, придружени от кратко резюме, до 18 март 2019 г. на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или адрес: Казанлък 6100, ул. „Трапезица" 6, ЛХМ „Чудомир".

Желателно е докладите и научните съобщения да не надвишават 20 минути. Те трябва да бъдат предоставени задължително в електронен вид на същия e-mail. На изпратилите докладите си в срок ще бъде поета нощувка на 28 март или 29 март, според възможностите за пътуване, и ще бъдат предоставени покани за вечерното културно събитие, според програмата на празниците. За справки и допълнителна информация: тел. Добрина Матова - директор на ЛХМ „Чудомир“, на тел. 0431/ 64419.

Междувременно, принципалът на фондация „Чудомир“ – казанлъшкият Общински съвет – даде добра оценка на работата на досегашния Управителен съвет с председател депутата Борис Кърчев и го преизбра за още един мандат.

 

  

 

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>4°C
Облачно с дъжд
Температура: 4°C
Усеща се като: 0°C
Вятър: северозапад
Сила: слаб, 4.1 m/s

Времето със sinoptik.bg