Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

17-те панорамни пана ще останат в полската столица цяло лято

seutГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

С тематична изложба Община Казанлък гостува за първи път в полската столица Варшава. Участието е по предложение на н.пр. Емил Ялнъзов - извънреден и пълномощен посланик на България в Република Полша.

Първоначално експозицията бе представена на полската публика в изложбеното пространство на най-посещавания Парк-музей Лаженки Крулевские. В момента фотосите са изложени пред Посолството на Република България, където вчера се състоя откриването на изложбата. На вернисажа присъстваха Старозагорският митрополит Киприян,областният управител на област Стара Загора, представители на общинските власти от Варшава и други градове, журналисти специализирани в туризма, представители на музея „Замойски“ в гр. Козлувка, директорът на Българския културен институт в полската столица Калина Станчева, полски приятели на България от различни институции.

17-те пана представят богатото културно-историческо наследство на казанлъшкия край, както и традиционния Фестивал на розата. Фотосите ще могат да бъдат разглеждани до края на летния сезон, като идеята на организаторите е местната общественост да научи повече за различните красиви кътчета на България и в частност за Община Казанлък.

 

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>22°C
Ясно
Температура: 22°C
Усеща се като: 22°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 1.6 m/s

Времето със sinoptik.bg