Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

„Никога болницата в Казанлък не е била в по-добро състояние от сега”, твърди управителят ѝ

maГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

„Никога болницата в Казанлък не е била в по-добро състояние от сега. За първи път ще получим толкова много средства – близо 1,5 млн. лв. от Правителството чрез Министерство

на здравеопазването, Община Казанлък и Националната здравно-осигурителна каса”, бе категорична д-р Кети Маналова – управител на местната МБАЛ “Д-р Христо Стамболски“, по време на срещата си с кмета Галина Стоянова, председателя на Общински съвет Николай Златанов, общински съветници от Постоянната комисия по икономика, бюджет и финанси и Постоянната комисия по европейски въпроси и бизнес среда, членове на Председателския съвет и председателя на Комисията по здравеопазване д-р Стефка Димитрова.

Всички бяха единодушни, че здравните работници заслужават достойно заплащане. Според Годишния финансов отчет на казанлъшката болница за 2018 г. показателите в баланса по обем и видове медицински дейности почти по нищо не се различават от последните 2 години. Наблюдава се увеличение на разходите заради увеличението на минималната работна заплата за страната, при разходите се наблюдават незначителни отклонения.

„Ние сме единствената болница в Казанлък, която изгражда нови кадри“, отбеляза д-р Маналова по повод традицията Община Казанлък да финансира обучението на петима млади специализанти, които се ангажират с договор в местната болница. Управителят на МБАЛ изрази благодарност за общите усилия на кмета Галина Стоянова и на председателя на Общинския съвет Николай Златанов да бъде стабилизирано финансовото състояние на болницата посредством проведените срещи и множество обсъждания в търсене на възможно най-добрите решения. Д-р Маналова подчерта приноса и на заместник-министър Жени Начева и доброто ѝ отношение към казанлъшкото лечебно заведение.

„Болницата е стабилна, а протестите в нейния двор създават впечатление, че не е така. Не искам да има протести, още повече на терена на болницата, още повече те да се политизират! Повярвайте ми, това за всички страни ще е губещо!“, заяви д-р Кети Маналова и определи исканията на медицинските специалисти като искания на национално ниво, за които се търси решение, но това не е възможно да се случи веднага.

По решение на Председателския съвет от март предстои двете Постоянни комисии към Общински съвет – Казанлък да разгледат финансовото състояние и на другите общински търговски дружества: „Казанлъшка искра“ ЕООД, „Балканинвест“ ЕООД, „ДКЦ - Поликлиника Казанлък“ ЕООД. Това съобщиха за портал "Гласът на България" от общинския пресцентър.

 

 

 

 

 

 

 

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>28°C
Предимно слънчево
Температура: 28°C
Усеща се като: 31°C
Вятър: северозапад
Сила: слаб, 5.0 m/s

Времето със sinoptik.bg