Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Шарено mредизвикателство за Международния ден на хората със синдром на Даун

sveГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Терапевтичният център „Светулка” отбеляза Международния ден на хората със синдром на Даун, отивайки на гости при децата от детска градина „Славейче” в Казанлък. Управителят Светлана Берова и логопедът Антония

Георгиева от „Светулка” подариха 25 чифта шарени чорапи на групата „Приятели” в детското заведение.

„Избрахме този цветен подарък, за да отбележим Международния ден на хората със синдром на Даун. Радвам се, че заедно с малките сладури, директорката Петя Георгиева и учителката Ани Коларова, обявихме своята съпричастност към слънчевите деца”, сподели Св. Берова. По думите ѝ, семейства с деца със синдрома имат необходимост от опора, верни приятели, работа в екип с родителите, като педагогическите специалисти и детското заведение допринасят за постигане на добри резултати.

Двайсет и първият ден от третия месец е избран нарочно, защото синдромът на Даун се свързва с 3 копия на 21-та хромозома. Синдромът е най-честата генетична аномалия. Хората, които се раждат с нея, притежават една допълнителна хромозома, откъде идват както проблемите, така и уникалните им заложби.

„Нашите възпитаници знаят как да общуват и играят с деца с този синдром. Всички сме отговорни и толерантни. Днешното занятие „Със слънчевите деца да бъдем приятели" доказва думите ми”, заяви Антония Георгиева.

Шареното предизвикателство бе запечатано в снимки, споделени в социалната мрежа с групите #ЖивотСъсСиндромНаДаун и "Аз приемам хората със Синдром на Даун".

 

 

 

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>26°C
Променлива облачност
Температура: 26°C
Усеща се като: 26°C
Вятър: северозапад
Сила: лек полъх, 3.0 m/s

Времето със sinoptik.bg