Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Средношколците преминаха занятие по оцеляване в екстремни условия

strГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

В районите на учебните центрове „Тюлбето” и „Анево” на 19. и 20. март се проведоха учебни занятия, в които участваха ученици от средните училища от Казанлък, Карлово, Сопот и Хисар.

Мероприятието бе съгласно плана за съвместна дейност между 61. Стрямска механизирана бригада и клуб „Приятели на армията“ за учебната 2018/2019 година. Занятията бяха организирани от главните сержанти на военните формирования на 61. бригада в район Карлово и Казанлък под ръководството на старшина Дамян Пеневски – главен сержант на бригадата. В тях се включиха над 100 ученици от район Казанлък и над 110 от районите Карлово, Сопот и Хисар.

Участниците имаха възможност да стрелят с пистолет, автомат и картечница, преминаха занятие по оцеляване в екстремни условия, както и занятие по военна топография. Учениците се запознаха с теорията по преминатите занятия, след което имаха възможност практически да отработят отделни въпроси от тях. Кулминацията бяха стрелбите, на които учениците се справиха отлично.

Младите приятели на Армията се убедиха на практика кои са най-ценните качества за воинската професия: физическа издръжливост, психическа устойчивост, дисциплинираност, умения за работа в екип и обич към Родината.

 

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>26°C
Променлива облачност
Температура: 26°C
Усеща се като: 26°C
Вятър: северозапад
Сила: лек полъх, 2.7 m/s

Времето със sinoptik.bg