Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

За втори път стартира състезателната инициатива

lidГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Днес в спортната зала на стадион „Севтополис“ бе дадено началото на второто издание на инициативата "Младите лидери на Казанлък". За втори път Община Казанлък, под патронажа

на кмета Галина Стоянова, организира за участие в предизвикателството казанлъшките ученици, за да отличи лидерите сред тях.

Под формата на игри, отбори от 11-ите класове на всяко казанлъшко училище ще демонстрират умения по креативност, логика, лидерство, комуникативност, способност за вземане на бързи и адекватни решения, съобразителност и лидерски качества.

„Младите лидери на Казанлък“ дава възможност на младите да работят в екип, да общуват, да се съревновават в различна област и среда от обичайната, за да докажат своите възможности. Първото издание на програмата „Младите лидери на Казанлък“ се проведе през месец декември миналата година и на финала специалистите отчетоха отлични резултати за зрелостниците на Казанлък. Тогава авторът на разработката на тренировъчните ситуации Илиян Илиев изрази изненадата си от показаното високо ниво и обеща подобрена версия на инициативата, за да може тя да продължи. Младите хора на Казанлък получават подготовка да създават и водят екипи, да разкриват лидера в себе си, качества, които ще бъдат полезни в бъдещото им развитие като личности в обществения живот.

Сформирани са по един отбор от по 6 ученици от всяка паралелка от 11-ите класове, разпределени по 7 отбора за всеки един състезателен ден ще преминат по 7 игри. Предизвикателствата през цялото време за техните качества оценява професионален екип от психолози, педагогически съветници и социални работници. В рамките на три дни през април – 14, 20 и 21 те ще се надпреварват във всеки състезателен ден, за да преминат на втори, финален кръг през май, а победителят ще бъде награден от кмета на 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Първите победители след днешната надпревара станаха учениците от 11Б клас на ППМГ "Никола Обрешков".

 

 

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>25°C
Променлива облачност
Температура: 25°C
Усеща се като: 25°C
Вятър: северозапад
Сила: лек полъх, 3.0 m/s

Времето със sinoptik.bg