Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

250 000 лв. ще дойдат от FIFA и Министерството на спорта

futГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Президентът на ФК “Розова долина“ Георги Мермеклиев, ръководство, треньори и играчи на футболния клуб на Казанлък внесоха в деловодството на Община Казанлък документацията по проекта за изграждане на нови мини футболни игрища в Казанлък с възложител Бъларския футболен съюз.

„Днес е един празник за футболен Казанлък. - заяви Георги Мермеклиев пред присъстващите. Това е много добра инициатива, която реализираме благодарение на кмета Галина Стоянова, която успя да се пребори с много други градове, така че именно тук да бъде реализиран най-добрия от общо три проекта в цяла България.“

Внесеният за разглеждане от Общински експертен съвет по устройство на територията проект значително надгражда първоначалния идеен проект за ул.“Капрони“, в района до Младежкия дом. Предвидено е изграждането на три игрища за мини футбол 25/40 м., с възможност за обединяване в голямо футболно игрище с размери 75/40 м., смяна на настилката на съществуващото футболно игрище и прилежащата ограда, конферентна зала, Кафе-клуб на футболния деятел, прилежаща инфраструктура - трибуни, съблекални, шест осветителни стълба, офис и паркинг. Обединеното, по-голямо футболно игрище ще даде възможност за провеждане на тренировки на мъже, деца и юноши, училищни първенства и други.

Общински съвет – Казанлък гласува на редовно заседание в края на месец юни 2018 г. „зелена светлина“ на проекта с учредяване на безвъзмездно право на строеж върху общински имот, частна общинска собственост, с обща площ 9 133 кв.м., в полза на Българския футболен съюз за срок от 30 години.

Инвестицията за Тренировъчния мини комплекс по футбол в Казанлък надхвърля 250 000 лв., а заложеният срок за изпълнение на проекта е между 6 и 8 месеца. От БФС отбелязват, че за проекта Футболният съюз разполага с финансиране от FIFA, с подкрепата и на Министерството на младежта и спорта.

 

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>28°C
Предимно слънчево
Температура: 28°C
Усеща се като: 31°C
Вятър: северозапад
Сила: слаб, 5.0 m/s

Времето със sinoptik.bg