Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Какво е един успешен бизнес, ако не забавление?!

snФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО РОЗЕ

Какво е едно вино, ако не любов?!
Какво е едно приятелството, ако не сияние?!
Roxs winery е нашето любимо сияйно забавление!

ROXS WINERY е най-нова винарна,

намираща се в Централна България в китното селце Винарово (съвсем случайно, може би), разположено в подножието на Средна гора. Стартира лятото на 2018 г. и зад нея стоят едни от най-авторитетните имена във винарския бранш: звездното семейство енолози Снежана и Атанас Мутафчийски, Ивайло Кючуков (бивш изпълнителен директор на „Домейн Менада“) и Мариана Атанасова.

Името на винарната произлиза от женското име Роксана (roxs - древноаланска дума, означаваща: бляскава, сияйна, лъчиста), която била дъщеря на древен владетел, в която Александър Велики се влюбва от пръв поглед. 
„Вината, произвеждани от нас, са предназначени за сияйни хора с чиста душа. Вина, купажирали в себе си лъчите на Слънцето и блясъка на положителното отношение към Живота. Една любов от пръв поглед!
ROXS WINERY- THE STORYTELLER!”

Този дух откриваме и в най-новата им серия вина: Dandelion (Глухарче), която се появи наскоро...

"... И ето тук, подредено в редици, с мекия блясък на цветове, разтварящи се в ранно утро, със светлината на това юнско слънце, струещо през тънкото прашно покривало, тук ще стои виното. Погледнеш ли го в зимен ден, през снега бързо избуяват треви, дървесата се накичват с птици, с листа и цветове, сякаш рояк от пеперуди отдъхва, понесен от вятъра. И както се взираш, небето се променя от сиво в ясносиньо.
Вземи лятото в ръка, налей си лято в чашата, в мъничка чашка, разбира се, в най-мъничката детска чашка; смени сезона в своята кръв, като повдигнеш чашата до устните и в тях излееш лятото." („Вино от глухарчета”- Рей Бредбъри)

 

„Харесваме хубавата музика!
В нашия занаят чувството за ритъм е много важно, както и добрата компания и тогава, наистина, няма никакво значение къде се намираш! 
Добра компания, музика и вино!”

И много поезия, на която винарите от Рокс Уайнъри са истински ценители:

“Виновно ли е виното червено, че ти си слаб и бързо те напива? 
Една жена в легло на друг отива, когато у дома ѝ е студено. 
Една звезда над дявола изгрява, когато ангела добър не я разбира. 
Една любов при друг намира, когато недолюбена остава. 
Вдигни очи, вдигни глава - жената вечна кръчма е, човече. 
Изпий при нея и това, което някой е забравил вече...                                                    Това мъжете силни не забравят дори и сред житейските задачи
- че вино и жена изневеряват, когато нямат истински пиячи!”    

                                                                                               Евтим Евтимов

buНе е трудно да откриете този ритъм във вината им. Изпълва ги!

„… как се сбрахме все млади хора и стари бъчви, не разбирам!”

 

„Е, няма да крием, че голяма част от екипа ни са бивши служители на Домейн Менада, но всяка прилика тук е случайна, едното вече е пепел, а другото - феникс!”

Енолозите Снежана и Атанас Мутафчийски са наистина известно винено семейство!Снежана Мутафчийска е родена в Ямбол, в гимназията предпочита химията пред музиката. В университета по хранителни технологии предпочита виното пред тайните на парфюмерийното изкуство. Изборът ѝ се оказва животоопределящ!

Атанас е родом от Димитровград, пътя му от техникума през университета, води точно до виното и Снежана, макар съдбовната среща да е по-късно в Стара Загора. И така, 29 години! Началникът, обаче, дълги години е била г-жа Мутафчийска - дългогодишен главен технолог, производствен директор на Домейн Менада и член на Сливенската регионална дегустационна комисия. Авторитетен международен съдия и дегустатор с богата практика. Семейната история е продължена с двама прекрасни сина, които предпочитат, обаче, други свои професионални пътища, макар да са изградени по традиция винени ценители.

"Добър вкус и принципи!"- нашата рецепта за дълголетие. Благодаря ви, мистър Чърчил!”

 

 

   Fluida

   Lema BG


 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>13°C
Променлива облачност
Температура: 13°C
Усеща се като: 13°C
Вятър: запад
Сила: тих, 1.1 m/s

Времето със sinoptik.bg