Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

50 млн. лева ще инвестират в хотелски комплекс „Кингс валей“

hotГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Проект за нов СПА комплекс с 5-звезден хотел до село Овощник бе представен в Зала №6 на Община Казанлък. Хотелският комплекс „Кингс валей“ ще бъде изграден

от северната страна на съществуващия Аквапарк, върху 41,5 дка терен на бившия Профилакториум. От южната страна е разработена богата паркова среда, която разширява съществуващата, озеленяването надхвърля 50% от предвидената за застрояване площ. Източно са предвидени 4 басейна, спортен блок, две спортни игрища, съблекални с тоалетни, ресторант. Предвидено е изграждане на нов път откъм Летището.

В 5-етажна просторна сграда са планирани 275 помещения, на площ около 50 кв.м. всяко, за около 700 гости, с осигурени места за паркиране за всяка стая, конферентни зали, които да могат да посрещнат 800 - 900 души едновременно.

„НИКМИ АД е фирмата, която ще инвестира на територията на община Казанлък в кв.“Казанлъшки минерални бани“, обяви кметът Галина Стоянова.

Предвидените инвестиции са в размер на 50 000 000 лв. без ДДС. Представеният проект е в работна фаза и очаква одобрение на разрешително за строеж от Община Казанлък. Според инвеститорите, те имат готовност до средата на юни да започнат изкопни работи и си дават осем месеца за груб строеж, а за въвеждане в експлоатация – две години. Николай Козанов, председател на Борда на директорите, увери, че бъдещият хотел ще бъде най-хубавият в България в своята категория. Казанлъчани помнят и други обещания за 5-звездни хотели – от страна на Стойчо Кълвачев. Дано този път обещанието бъде изпълнено.

 

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>22°C
Ясно
Температура: 22°C
Усеща се като: 22°C
Вятър: север
Сила: безветрие, 0.0 m/s

Времето със sinoptik.bg