Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Красавицата е възпитаничка на Математическата гимназия

verГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Оспорваната надпревара за чар, красота и интелигентност бе спечелена от абитуриентката на Природо-математическа гимназия „Никола Обрешков” Вероника Кънева, която се окичи с короната на Царица Роза. За нейни подгласнички журито отличи Стела Владева и Кристияна Митева, и двете възпитанички на СУ“Екзарх Антим I“. Царица Роза 2019 тържествено обеща на кмета на Казанлък, журито на конкурса и на своите съграждани „да носи короната с достойнство и отговорност в името на родния град Казанлък“ и благодари за високата чест. Снощи Вероника сбъдна детската си мечта да стане царица на красивата Долина, пожелава си мирна България и още повече успешни млади хора в Казанлък.

17 казанлъшки абитуриентки дефилираха в три кръга. По програмата „Пътят към короната“ заедно в надпреварата тръгнаха 18 момичета, но до финал стигнаха с една по-малко. В началото на празничната вечер хубавиците поздравиха публиката с българско хоро, пременени в народни носии. Във втори кръг те се представиха в бутикови облекла, със стилизирани фолклорни елементи на дизайнера Елена Христова, водеща на вечерта. В последния кръг зрителите видяха претендентките за короната в официални рокли. За първи път тази година конкурентките за Царица Роза имаха възможност да подберат в представянето си любим откъс от български автори или чуждестранни пътешественици, който описва очарованието на маслодайната роза и родния им край. Думите за красотата на Розовата долина допринесе за настроението и самочувствието на казанлъчани в залата.

Председател на неподкупното жури бе бизнесменът Христомил Рахманлиев, президент на „Ротари клуб“ – Казанлък, а по случай 20-годишнината на клуба, 8-членният състав на журито включваше изключително и само ротарианци. Разбира се, с едно изключение - дипломата Ясуюки, съветник в Посолството на Япония у нас.

Галина Стоянова пожела „ На добър час!” на 116-те Празници на розата. „Празници, които ще бъдат посветени на основния продукт от роза Дамасцена – розовото масло, течното злато на България и света. Затова и основният акцент на Празниците на розата в Казанлък ще бъде парфюмерийната борса, която се организира за първи път в Казанлък с участието на всички козметични компании, които произвеждат своите продукти на основата на розовото масло“, обяви тя.

Водещи на емоционалната вечер бяха популярният певец и актьор Орлин Павлов и Елена Христова - дизайнер, утвърден автор на бутикови облекла с елементи от българската народна носия – популяризатор на българската шевица. В целия спектакъл за 51-та царска корона за изящество, красота, младежко очарование и интелигентност бяха вплетени фолклорни мотиви за красотата на девойката от Розовата долина - в танците, върху чиито тънкости момичетата работиха много усърдно. А българският фолклор бе главна сюжетна линия в представянето на казанлъшките хубавици и в тяхното облекло по време на спектакъла.

На 31-ви май предстои официалната церемония по коронясване на Царица Роза 2019 на централния площад „Севтополис“.

 

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>23°C
Предимно ясно
Температура: 23°C
Усеща се като: 23°C
Вятър: север
Сила: тих, 0.9 m/s

Времето със sinoptik.bg