Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Магдалена Замова спечели първата награда при живописците в Националния младежки конкурс за изобразителни изкуства

magdГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

На официална церемония в Арт-галерията на НДК зам.-министърът на културата Румен Димитров връчи наградите на отличените в Националния младежки конкурс за изящни, приложни изкуства и дизайн. След това

откри и изложбата, в която участват със свои произведения ученици от 11 училища по изкуствата от цялата страна, от VIII до XI клас.

Добрата новина за Казанлък – в раздел „живопис“ първа награда спечели 17-годишната Магдалена Замова, възпитаничка на НУПИД „Акад. Д. Узунов“ от Града на розите. Наградите тази година са 48 и бяха присъдени в 16 специалности – „Живопис”, „Графика”, „Скулптура”, „Художествена керамика”, „Силикатен дизайн”, „Художествена дърворезба и мебел”, „Художествена обработка на метали”, „Художествена тъкан”, „Моден дизайн”, „Рекламна графика/графичен дизайн”, „Илюстрация и оформление на книгата/анимация”, „Детски играчки”, „Иконопис/стенопис”, „Пространствен и промишлен дизайн”, „Сценичен костюм”, „Театрален, кино и телевизионен декор/театрална кукла”. Националният младежки конкурс за изящни, приложни изкуства и дизайн се провежда от 2005 година. Настоящото му юбилейно XV издание се организира съвместно от Министерството на културата и Националния дворец на културата. Изложбата в Арт-галерията и Зала 4 на НДК ще продължи до 19 юни. Класираните на първо, второ и трето място до 18-годишна възраст имат право на едногодишна стипендия.

 

  

 

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>4°C
Облачно с дъжд
Температура: 4°C
Усеща се като: 0°C
Вятър: северозапад
Сила: слаб, 4.1 m/s

Времето със sinoptik.bg