Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Военно-приложното състезание се проведе на плаца на 61 Стрямска бригада

voeГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

  Шест отбора от пет казанлъшки гимназии премериха сили във военно-приложно състезание. То започна след приемане на строя на участниците от клуб „Приятели на армията” от новия командир на 61.

Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Деян Дешков. Всеки ученически отбор бе съставен от седем състезателя, а журито бе в състав главните сержанти на формированията от бригадата заедно с директора на казанлъшкия Военен клуб Бедрос Азинян. Участниците в състезанието демонстрираха придобитите си умения през годината по преодоляване на „Единна пътека с препятствия”, непълно разглобяване и сглобяване на автомат „Калашников” и оказване на първа медицинска долекарска помощ на пострадал. В крайното комплексно класиране призовото първо място зае отборът на Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, на второ и трето място се класираха отборите на Професионална гимназия „Иван Хаджиенов”, на четвърто с грамота за участие се сдобиха представителите на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм; на пето и шесто място съответно застанаха възпитаниците на Средно училище „Екзарх Антим І" и Професионална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий".

Командирът на бригадата бригаден генерал Деян Дешков награди отличилите се участници в съответните дисциплини, като в приветствието си отбеляза, че подобни инициативи създават физическа издръжливост, дисциплинираност и патриотизъм.

„Българската армията е и ваша и бих се гордял да приема всеки един от вас, който реши да се реализира в тази сфера!“ – подчерта ген. Дешков.

 

 

   Fluida

   Lema BG

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>24°C
Предимно ясно
Температура: 24°C
Усеща се като: 25°C
Вятър: север
Сила: тих, 1.3 m/s

Времето със sinoptik.bg