Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Актьорите на Мая заслужиха възторжени думи от поета Пейо Пантелеев

maqГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Младежката театрална студия с ръководител Мая Стоянова към народно читалище „Искра 1860“ завоюва първа награда от Детско-юношеския куклено-театрален фестивал „Сцена край морето” в Поморие. Голямото

признание бе завоювано от казанлъшките таланти със спектакъла „Годеж” на сръбския драматург Сърбислав Минкович. Представлението се игра пред препълнена зала, като актьорите бяха наградени с дълго нестихващи аплодисменти от възторжената публика. Но венец на триумфа бяха думите на известния поет Пейо Пантелеев, написал най-хубавите песни на Тони Димитрова и Ваня Костова: “Вие ме върнахте в годините, когато не излизахме от театъра, за да репетираме. Оставахме там до късно и трябваше да ни гонят. Вие сте приятели и това си личи на сцената. Вие ни дадохте надежда, че има бъдеще за българския театър. Всеки детайл е изпипан и аз се възхищавам на вашия ръководител и на това, което сте сътворили. Вие ми върнахте младостта!”

Ценното отличие е поредното признание за труда на Мая Стоянова и нейните възпитаници. Да припомним, че в школата на Мая се родиха не един талантливи актьори, които понастоящем се изявяват с успех на професионалната театрална сцена.

 

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>9°C
Ясно
Температура: 9°C
Усеща се като: 9°C
Вятър: север
Сила: тих, 1.1 m/s

Времето със sinoptik.bg