Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Отиде си най-дългогодишният преподавател от ОУ „Георги Кирков“

zvunГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Напусна ни най-дългогодишният преподавател от ОУ „Г. Кирков“, любимият учител на поколения казанлъчани - Коста Пейчев. Той е роден през 1937 година в хасковското село

Свирково. Завършил е Педагогическото училище в Хасково, след това е бил три години учител в старозагорските села Сърнево и Помощник. Една година е учителствал в малко селце край язовир „Студен кладенец“. После свързва живота си със своята колежка Райна Пейчева. Двамата имат един син – д-р Красимир Пейчев. С него баща му беше истински горд, защото д-р Пейчев посвети живота си на здравето на хората в качеството си на перфектен хирург.

На 25-годишна възраст Коста Пейчев идва в Казанлък и започва работа в новооткритото училище „Георги Кирков“, където преминават 39 години от трудовия му път. През този дълъг период той е изучил и възпитал стотици ученици от Града на розите. Много от тях сега са лекари, инженери, учители; има дори преподаватели в престижни университети в САЩ и Европа. Със сигурност в община Казанлък няма друг човек като Коста Пейчев, чийто житейски път изцяло е посветен на децата. Цели 42 години той е успявал да проявява търпение и отговорност, поемайки малките малчугани от детската градина и оформяйки ги като личности. На 24 май 2001 година Пейчев влиза за последен път в класната стая на любимото си училище.

Той навлиза в мъдрата трета възраст – на житейската равносметка. В тези години той се радва на умна и талантлива снаха – д-р Генка Пейчева, на обичната си внучка д-р Ралица Пейчева и на нейния съпруг д-р Никола Янчев. А най-сладката му радост бяха техните две деца - Калоян и Борис Янчеви.

Поклонението е насрочено за 12:20 часа на 7. август, сряда, в Ритуалната зала на Старите гробища.

 

 

sa

 

   Fluida

lo

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>6°C
Облачно
Температура: 6°C
Усеща се като: 4°C
Вятър: югоизток
Сила: лек полъх, 2.7 m/s

Времето със sinoptik.bg